Webshop voor varend Nederland
De beste producten voor de juiste prijs

Sika Sikaflex 521 UV

As low as € 15,95 € 13,18
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar

Sikaflex 521 UV is een weersbestendige 1-component silaan getermineerde polymeer (STP) lijm / afdichtkit die hecht aan een breed varieteit aan lijmvlakken, zoals metalen, kunststoffen (ABS, PC, GVK) en hout. Gebruikelijke speciale voorbehandelingen zijn hierbij niet noodzakelijk. Dit multifunctionele product is geschikt voor afdichttoepassingen binnen en buiten.

Eigenschappen:
- Bestand tegen weersinvloeden en veroudering
- Hecht goed op een groot aantal verschillende soorten ondergronden zonder speciale voorbehandeling
- Isocyanaat- en oplosmiddelvrij
- Kan worden overschilderd
- Schuurbaar
- Reukarm

Gebruik
Sikaflex-521 UV hecht goed op een groot aantal ondergronden en is geschikt voor elastische afdichtingen. Geschikte ondergronden zijn hout, metalen, metaalprimers en laklagen (2-component systemen), keramische materialen en kunststoffen. Dit multifunctionele product is geschikt voor afdichttoepassingen binnen en buiten.

Raadpleeg advies van de producent en voer testen uit op originele substraten, voordat Sikaflex 521 UV wordt toegepast op kunststoffen die gevoelig zijn voor spanningscorrosie. Dit product is alleen geschikt voor ervaren professionals. Voer vooraf testen uit met de gangbare ondergronden en onder de plaatselijke omstandigheden voor het vaststellen van de hechting en materiaal compatibiliteit.

Ondergrondvoorbehandeling
Oppervlakken moeten schoon, droog en vrij van alle sporen van vet, olie, stof en verontreiniginge zijn. Oppervlaktevoorbehandeling hangt af van de specifieke aard van het substraat en is cruciaal voor een duurzame verbinding. Aanbevelingen voor oppervlaktevoorbehandeling kan gevonden worden in de meest recente en juiste Sika® Voorbehandelingstabel. Houd rekening met het feit dat deze aanbevelingen zijn gebaseerd op ervaring en dienen bij elk toepassing geverifieerd te worden door testen op originele substraten.

Toepassing
Sikaflex 521 UV kan verwerkt worden tussen 5°C en 40°C (klimaat en product), maar houd rekening met veranderingen in de reactiviteit en gebruikseigenschappen. De optimale verwerkingstemperatuur voor substraat en afdichtkit ligt tussen 15 °C en 25 °C.

Sikaflex 521 UV kan worden verwerkt met een hand, pneumatisch of elektrisch aangedreven zuiger pistool of met pompapparatuur.

Bewerking en afgladden
Bewerking en afgladden moeten worden uitgevoerd binnen de huidvormingstijd van de afdichtkit. Wij bevelen het gebruik van Sika Afgladmiddel N aan. Andere afgladmiddelen moeten op hun geschiktheid/verdraagzaamheid worden getest.

Verwijderen
Niet uitgeharde Sikaflex 521 UV kan van gereedschappen en apparatuur worden verwijderd met Sika Remover-208. Eenmaal uitgehard, kan het uitsluitend nog mechanisch worden verwijderd. Handen en onbedekte huid moeten onmiddellijk worden gereinigd met Sika Cleaner-350H tissues of een geschikte industriële handreiniger en water. Gebruik geen oplosmiddelen op de huid!

Kleur Grijs, Wit, Zwart
Inhoud 0,3 Liter
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sika Sikaflex 521 UV