Webshop voor varend Nederland
De beste producten voor de juiste prijs

Greener Saving - Gasolie en Diesel Toevoeging - 10 Liter

€ 119,95 € 99,13
Op voorraad

-Tegenwoordig wordt meer en meer biodiesel toegevoegd aan de gasolie,  dat  blijkt uit de analyses . 
Deze biodiesel trekt tot 8 maal meer vocht aan dan normale gasolie.
Gasolie kan maximaal 0,02 % water opnemen zonder kwaliteitsverlies , indien er meer dan 0,02% vocht in de gasolie zit zal dit uitzakken naar het laagste punt in de bunkers : gasolie heeft een lager soortgelijk gewicht dan water.
Water lost niet op in gasolie, het condenseert zich en komt dus samen op de bunkerbodem of vormt druppels tegen de wanden en in de brandstofleidingen .

Het vermindert de smerende werking van de gasolie en leidt tot bacteriegroei, herkenbaar als bruine of zwarte slierten of vlokken in de gasolie, te zien in de grof filter en in de brandstoffilter.

Soms is er ook een onaangename geur .

Deze bacteriën zorgen ook voor meer slijtage en onregelmatiger lopen van de motor dus voor verminderde prestaties, ook kan er schade worden veroorzaakt aan filters, en aan verstuivers .

Er kan corrosie optreden in de bunkers en rubberen onderdelen aantasten  .

- Ook bevat de gasolie minder zwavel dan vroeger: zwavel heeft een smerende werking en is een bescherming tegen bacteriën. maar het percentage van zwavel in de huidige gasolie is te laag om een bescherming te vormen .

-Er is ook veel discussie over algen in gasolie: algen kunnen niet groeien zonder licht maar andere microben kunnen dat wel en vermenigvuldigen zich snel bij warmere temperaturen en verstoppen leidingen en filters.


GREENER SAVING is aangepast aan de huidige kwaliteit (gebreken) van de gasolie:

-Het verbetert de oppervlaktespanning van de gasolie waardoor de energie vlugger ontbrandt en roet geen kans krijgt zich vast te zetten  .

-Er gaat geen energie meer verloren via de uitlaat en de krukas waardoor het brandstofverbruik daalt al is dit soms moeilijk vast te stellen ( wel door het verbruik gedurende enige tijd per draaiuur voor en na de toevoeging  te vergelijken ) .

-Het vermindert de slijtage van alle onderdelen waarmee de brandstof in aanraking komt

-zie conclusie test Intertek in bijlage -

-Het verhoogt het cetaan gehalte  - bij een hoger cetaan gehalte ontbrandt de gasolie makkelijker –

-Het smeert de onderdelen in de motor die met de brandstof in aanraking komen en verbetert zo de werking van de motor.

-GREENER SAVING bevat een preventieve dosis anti-bacterie product,  bij besmetting wordt een curatieve en onderhoudende dosis toegevoegd.

Naast deze voordelen door het toevoegen van GREENER SAVING is er het financieel voordeel door het dalende brandstofverbruik .

 

Inhoud 10 Liter
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Greener Saving - Gasolie en Diesel Toevoeging - 10 Liter